Noorwegen: ons plan (met route en budget)!

Wednesday, September 7, 2016


Hij wilde graag stoere foto's op bergtoppen kunnen nemen en zij wilde graag artistieke foto's maken in Scandinavische steden: gelukkig kon het in Noorwegen allebei! We hebben samen een mooie route uitgestippeld waar we het én allebei over eens konden worden, én allebei voldoende aan onze trekken kwamen. (het feit dat ik opzich niet vies ben van een mooie natuurwandeling en mijn vriend evenmin van sightseeing, hielp natuurlijk wel ;))

We wilden ongeveer 2,5 week weg en in totaal niet meer dan €2000 kwijt zijn. Ik geloof dat dat uiteindelijk ook wel zo ongeveer is gelukt. We zijn er met zo'n €100 overheen gegaan. Ik denk ook niet dat je voor dezelfde tijdsduur voor minder dan €2000 naar Noorwegen kan met z'n tweeën, tenzij je alleen gaat hiken en de grote steden overslaat.


Hierboven kun je ongeveer zien hoe onze roadtrip is gegaan. Op visitnorway.cm kun je de plaatsen die je wil bezoeken invoeren in een programma en dan rolt er zo'n kaartje uit! Dit is natuurlijk niet precies hoe we zijn gereden, maar het kan je wel een goede indruk geven van wat wij in 2,5 week hebben kunnen doen.

Er waren twee steden in Noorwegen die ik graag wilde zien: Oslo en Bergen. Tussen deze twee steden in hebben we mooie gebieden opgezocht voor het klimmen en wandelen. Noorwegen stikt van de prachtige nationale parken en fjorden. Zo hebben we onder meer het Jotunheimen nationaal park verkend (het grootste nationale park van Noorwegen) en de bekende Geirangerfjord. Details hierover zullen uiteraard nog verschijnen!

Ook handig: langs de weg staat aangegeven waar je campings en trekkershutten kunt vinden, die je niet van tevoren hoeft te reserveren (liever niet zelfs). Een hotel of B&B in de stad kun je het beste wél van tevoren reserveren als je een beetje om je centen wil denken. Om de reis zo goedkoop mogelijk te houden kun je het beste rondtrekken met tent en auto. Voor 2 personen ben je dan meestal niet meer dan €25 kwijt. Het kan eventueel wel zo zijn dat je nog voor iedere 3 minuten die je wil douchen een euro moet betalen. Niet zo leuk voor jou, maar waarschijnlijk wel leuk voor het milieu. Én ik heb nu geleerd om sneller te douchen :).


Verder kun je nog redelijk besparen door de juiste supermarkten uit te kiezen. Je moet dan vooral bij de Joker en de Kiwi zijn. Deze supermarkten hebben de beste prijzen en een super goedkope first price lijn. De Coop moet je zo veel mogelijk proberen te vermijden. Als je in Oslo bent, kun je in de voormalige arbeiderswijken goedkope fruit en groente scoren (wij hebben in ieder geval goed ingeslagen voordat we onze reis voortzetten naar boven!). Voor de rest kan ik je alleen maar aanraden om zoveel mogelijk zelf je lunch voor te bereiden en zo min mogelijk uiteten te gaan. In de Noorse supermarkten worden heerlijke broodjes verkocht (ik heb een verslaving opgelopen aan de zoete Weense broodjes) én ze hebben saladebars waar je zelf je salade samen kunt stellen. Vooral voor het wandelen was dat heel fijn.

Noorwegen heeft voor ieder wat wils, so don't miss out!


No comments :

Post a Comment